reklama
mleko, butelka, szklanka

Dieta bezmleczna – charakterystyka, wskazania, jadłospis, przepisy

0
Mleko i jego przetwory należą do podstawowych produktów spożywczych w tradycyjnej polskiej kuchni. Znajdziemy je w niemal każdym domu i trudno wyobrazić nam sobie przyrządzanie potraw bez ich udziału. Niestety współcześnie wiele osób musi...
rozciąganie, rozgrzewka

Stretching – zasady, rodzaje, dla kogo, jak wygląda trening, efekty

0
Stretching to forma aktywności odpowiednia dla każdego z nas. Regularne rozciąganie mięśni pozytywnie wpływa na ciało, a także psychikę. Jakie korzyści niesie ze sobą stretching? Na jakie efekty możemy liczyć w przypadku regularnych treningów?...
akcesoria lekarza

Choroby cywilizacyjne – czym są, czynniki ryzyka, leczenie i profilaktyka

0
Choroby cywilizacyjne, nazywane również chorobami XXI wieku są nierozerwalnie związane z postępem technologicznym. Dotykają one zarówno młodszych, jak i starszych. Czym dokładnie są choroby cywilizacyjne? W jaki sposób możemy z nimi walczyć? Czym są choroby...
dieta wątrobowa

Dieta wątrobowa – zalecenia, zasady, co jeść, a czego unikać

0
Dieta wątrobowa nie jest dietą odchudzającą. Została ona skomponowana z myślą o leczeniu wielu chorób. Kto powinien zainteresować się dietą wątrobową? Na czym opiera się taki sposób odżywiania? Jakie produkty wybierać, a czego bezwzględnie...
łosoś, pomidory, migdały, oliwa, czosnek

Dieta przy zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa – zasady, produkty zalecane, czego unikać

0
Zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa (ZZSK) to poważna choroba, która może doprowadzić nawet do ograniczenia ruchomości kręgosłupa. Jej dokładna przyczyna nie jest znana, a współczesna medycyna nie jest w stanie jej w pełni wyleczyć. Możemy...
ziarno soi

Soja – czym jest, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie, na odchudzanie, przeciwwskazania

0
Soja jest rośliną strączkową charakterystyczną dla kuchni Dalekiego Wschodu. Współcześnie stała się bardzo popularna również w Polsce, a to ze względu na fakt, że jest źródłem białka i może stanowić substytut mięsa dla osób...
makaron różne kolory

Przepis na tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka

0
Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka to danie, które możemy podać zarówno na obiad, jak i na kolację. Znakomicie smakuje na zimno, dlatego warto zapakować je do lunch boxa i zabrać ze sobą...
goździki

Goździki – charakterystyka, skład, właściwości prozdrowotne, zastosowanie w kuchni

0
Goździki są przyprawą, po którą bardzo chętnie sięgamy zimą. Dodajemy je do herbaty, grzanego wina, czy choćby aromatycznych pierników. Warto zdawać sobie sprawę, że goździki to coś więcej niż niesamowity aromat. Od dawna z...
jedzenie, tabletki

Dieta przed i po antybiotykoterapii – zasady, co z suplementami?

1
W wielu wypadkach antybiotykoterapia jest jedynym możliwym sposobem leczenia, jednocześnie należy mieć świadomość, że zawsze przyczynia się ona do mniejszego lub większego wyniszczenia organizmu. W jaki sposób powinniśmy odżywiać się podczas przyjmowania antybiotyków? Jaka...
wieprzowina

Faszerowana rolada schabowa – przepis

0
Rolada schabowa to jest daniem, które znakomicie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Jednym z jej atutów jest fakt, że smakuje ona wybornie na ciepło i na zimno Rolada będzie...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy