Kasza bulgur jest powszechnie wykorzystywana w kuchni Bliskiego Wschodu, jednak w Polsce jest jeszcze mało znana. Atrakcyjne walory smakowe i prozdrowotne właściwości to powód, dla którego warto włączyć tę kaszę do naszego menu. Kto szczególnie powinien zainteresować się kaszą...
Weganizm to bardziej restrykcyjna wersja diety wegetariańskiej. Rezygnuje on nie tylko z mięsa, ale również i innych produktów pochodzenia zwierzęcego – w tym mleka. Jako, że mleko jest zazwyczaj ważnym składnikiem naszej diety, trudno jest nam bez niego żyć....
Picie koktajlu z jarmużem i ogórkiem to doskonały sposób na dostarczenie naszemu organizmowi porcji witamin, minerałów, błonnika i cennego chlorofilu. Jest on smaczny i orzeźwiający, dlatego warto pić go podczas ciepłych dni. Koktajl jest idealny dla osób odchudzających się,...
Miód pitny jest najstarszym, tradycyjnym polskim trunkiem. W Polsce i na Litwie był on spożywany już w czasach średniowiecza. Ogromne jego ilości gościły na stołach bogatej szlachty. Miód pitny zasługuje na uwagę nie tylko ze względu na doskonałe walory...
Wszystkim osobom, które znudziły się już drobiem w tradycyjnym wydaniu polecamy przepis na kurczaka z curry i mlekiem kokosowym. Jest on zainspirowany kuchnią tajską, która jest nie tylko aromatyczna, ale również lekka i zdrowa. Taki kurczak to doskonała propozycja...
Zbudowana w dziewięćdziesięciu procentach z krzemu ziemia okrzemkowa powszechnie wykorzystywana jest jako materiał filtrujący i czyszczący. Jest ona również niezawodnym środkiem na oczyszczenie organizmu z toksyn. Czym dokładnie jest i w jaki sposób działa ziemia okrzemkowa? Kto szczególnie powinien...
Wiórki kokosowe są popularnym dodatkiem do ciast i deserów, a także potraw kuchni azjatyckiej. Cenimy je za doskonały smak i kokosowy aromat. Okazuje się, że wiórki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Pomimo wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych...
Apiterapia to metoda medycyny niekonwencjonalnej, która cieszy się coraz większą popularnością. Warto zainteresować się jaką rolę w lecznictwie pełnią produkty pszczele. Które z nich posiadają działanie lecznicze? Kto szczególnie powinien się nimi zainteresować? Czym jest apiterapia? Apiterapia to nurt medycyny konwencjonalnej,...
  Gałka muszkatołowa jest popularną przyprawą, którą dodaje się do zup, mięs, sosów, ciast, ryb, czy potraw z warzyw. Posiada ona unikalny smak i aromat, dzięki którym ciężko pomylić ją z innymi przyprawami. Pomimo, że gałka muszkatołowa jest powszechnie stosowana...
  Papryka jest jednym z najpopularniejszych warzyw. Lubimy jej charakterystyczny, wyrazisty smak, dlatego często gości na naszych stołach. Jest ona również znakiem rozpoznawczych kuchni węgierskiej. Często nie zdajemy sobie sprawy ze wszystkich prozdrowotnych właściwości tego warzywa. Papryka pomoże nam wzmocnić...

Polub nas!

898FaniLubię
16ObserwującyObserwuj

Ostatnio dodane

Popularne wpisy