Bylica boże drzewko (Artemisia abrotanum) – charakterystyka, skład, walory prozdrowotne, uprawa bylicy bożego drzewka

0
Bylica boże drzewko to ceniona roślina lecznicza, która w Polsce jest stosunkowo mało znana. Co znajduje się w składzie tej rośliny? Jak bylica boże drzewko wpływa na nasze zdrowie? Jak wygląda jej uprawa? Czym jest...

Zioła na trzustkę: 21 ziół, które poprawią pracę trzustki

0
Prawidłowa praca trzustki jest szalenie ważna dla naszego zdrowia. Ten ważny narząd pełni funkcję zewnątrzwydzielniczą - polega ona na wytwarzaniu enzymów trawiennych, a także wewnątrzwydzielniczą - polegającą na wytwarzaniu insuliny i glukagonu. Choroby trzustki...

Ruszczyk kolczasty (myszopłoch kolczasty) – charakterystyka, wpływ na zdrowie, zastosowanie w lecznictwie

0
Ruszczyk kolczasty to roślina, która znajduje zastosowanie przede wszystkim w leczeniu chorób układu krążenia. Konwencjonalna medycyna korzysta z jego właściwości od lat 70 ubiegłego wieku, natomiast w medycynie naturalnej ruszczyk jest znany i wykorzystywany...

Biała porzeczka – charakterystyka, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie, zastosowanie białej porzeczki w kuchni

0
Biała porzeczka to owoc smaczny i pełen wartości odżywczych. Sezon na białe porzeczki rozpoczyna się w lipcu i trwa do sierpnia. Co warto wiedzieć o białej porzeczce? W jaki sposób wpływa ona na nasze...

Mirabelka (śliwa mirabelka) – charakterystyka, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie, uprawa mirabelki

0
Mirabelki możemy spotkać w wielu miejscach w Polsce, często jako dziko rosnące krzewy. Warto poznać je bliżej, gdyż są nie tylko efektowne, ale też bardzo zdrowe. Czym dokładnie są mirabelki? Jakimi wartościami odżywczymi charakteryzują...
Materace w Łomży - jak dobrać twardość i rodzaj odpowiedni dla siebie?

Materace w Łomży – jak dobrać twardość i rodzaj odpowiedni dla siebie?

0
Twardość materaca to jeden z ważniejszych parametrów, które należy sprawdzić przed zakupem. Twardość rozumiana jest jako odporność danego modelu materaca na nacisk użytkownika. Jak dobrać twardość i rodzaj materaca odpowiedni dla siebie? Podpowiadamy i...

Kapusta czerwona (modra kapusta) – charakterystyka, wartości odżywcze, zastosowanie czerwonej kapusty w kuchni

0
Kapusta czerwona jest jednym z warzyw typowych dla polskiej kuchni. Przyrządza się z niej wiele potraw regionalnych (jest bardzo popularna w Wielkopolsce i na Śląsku). Warto poznać ją bliżej nie tylko ze względu na...

Olejki do masażu, jakie warto wybrać?

0
Relaksujący masaż to świetny sposób na spędzenie popołudnia. To także bardzo fajny sposób na grę wstępną. Jakie olejki do masażu są najchętniej wybierane? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz...

Dieta na home office, czyli jak pracować zdalnie i nie przytyć

0
Choć osoby codziennie dojeżdżające do pracy zazdroszczą pracownikom zdalnym dodatkowego czasu na sen i zdrowe odżywianie, praktyka pokazuje, że podczas pracy zdalnej wcale nie odżywiamy się zdrowo. Co więcej praca w domu jest często...

Dieta bez pszenicy – charakterystyka, zasady, zalety i wady, dla kogo jest dieta bez...

0
Pszenica jest w Polsce (i nie tylko) niezwykle popularnym zbożem. Bardzo często się zdarza, że jemy ją w każdym posiłku. Jednocześnie obecnie coraz więcej się mówi o całkowitej eliminacji tego zboża z menu? Jak...

Polub nas!

3,032FaniLubię
19ObserwującyObserwuj

Ostatnio dodane

Popularne wpisy