zdrowie

Mówi się, że zdrowie jest ważniejsze od pieniędzy i jest to oczywiście prawda. Pokażemy Ci co jeść oraz na co zwracać uwagę w codziennym życiu, aby mieć siły witalne. Zadbaj o swoje zdrowie razem z nami!

Wiórki kokosowe są popularnym dodatkiem do ciast i deserów, a także potraw kuchni azjatyckiej. Cenimy je za doskonały smak i kokosowy aromat. Okazuje się, że wiórki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Pomimo wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych...
Zainteresowanie olejkiem z drzewa herbacianego rośnie z roku na rok. Jest to naturalny produkt, który możemy wykorzystać w celach leczniczych i kosmetycznych. Olejek z drzewa herbacianego pomoże się nam pozbyć wielu dolegliwości, a jednocześnie nie wywoła przykrych efektów ubocznych...
Pirosiarczyn potasu (znany również jako disiarczyn potasu, E224) jest to substancja konserwująca, której używa się przede wszystkim po to, żeby przedłużyć trwałość rozmaitych produktów. E224 używany jest przede wszystkim do konserwowania żywności i produktów przemysłowych. Substancja ta jest otrzymywana...
Rokitnik jest pospolitą rośliną, którą można spotkać w wielu polskich parkach, a nawet przy drogach. Często znamy go z widzenia, nie mamy jednak pojęcia jakie właściwości posiada ta roślina. Okazuje się, że jest ona skarbnicą witamin, minerałów, a także...
Błękit brylantowy FCF, oznaczany symbolem E133 jest to syntetyczny niebieski barwnik. Używa się go przede wszystkim do barwienia żywności. W Polsce można go znaleźć w wielu produktach zabarwionych na niebiesko – na przykład w słodyczach takich jak: żelki,...
Kiszona kapusta cieszy się wśród polskich konsumentów dość dużą popularnością, o czym świadczy fakt, że jest dostępna w większości supermarketów i osiedlowych sklepów. Niestety o prozdrowotnych właściwościach soku, który po niej pozostaje wie już mało kto. Większość z nas...
Glicerol jest od dawna wykorzystywany w wielu dziedzinach przemysłu. Choć kojarzymy go przede wszystkim z kosmetykami, jest on składnikiem wielu leków. Korzysta z niego przemysł sportowy, spożywczy, a nawet zbrojeniowy. Co warto wiedzieć o glicerolu? Jakie są jego zastosowania?...
Awokado uważane jest za jeden z najzdrowszych pokarmów dostępnych na naszej planecie. Dojrzewa aż osiem miesięcy, jednak warto na nie czekać. Jego regularne spożywanie zapobiega powstawaniu wielu chorób, co więcej owoc jest naturalnym kosmetykiem. Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do...
Arbuz (inna jego nazwa to kawon) to soczysty i słodki owoc, który wywodzi się z Afryki Środkowej i Południowej. Arbuzy cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, w tym również w Polsce. Docenia się je między innymi ze względu...
Aromaterapia jest rodzajem terapii, z której korzystał już Hipokrates. Metoda ta nie straciła na popularności do dziś. Współcześnie coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że dzięki aromaterapii można niekiedy uzyskać równie zadowalające rezultaty, co w przypadku stosowania medycyny konwencjonalnej....

Polub nas!

2,838FaniLubię
19ObserwującyObserwuj

Ostatnio dodane

Popularne wpisy