reklama

zdrowie

Mówi się, że zdrowie jest ważniejsze od pieniędzy i jest to oczywiście prawda. Pokażemy Ci co jeść oraz na co zwracać uwagę w codziennym życiu, aby mieć siły witalne. Zadbaj o swoje zdrowie razem z nami!

Awokado uważane jest za jeden z najzdrowszych pokarmów dostępnych na naszej planecie. Dojrzewa aż osiem miesięcy, jednak warto na nie czekać. Jego regularne spożywanie zapobiega powstawaniu wielu chorób, co więcej owoc jest naturalnym kosmetykiem. Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do...
Pirosiarczyn potasu (znany również jako disiarczyn potasu, E224) jest to substancja konserwująca, której używa się przede wszystkim po to, żeby przedłużyć trwałość rozmaitych produktów. E224 używany jest przede wszystkim do konserwowania żywności i produktów przemysłowych. Substancja ta jest otrzymywana...
Wiórki kokosowe są popularnym dodatkiem do ciast i deserów, a także potraw kuchni azjatyckiej. Cenimy je za doskonały smak i kokosowy aromat. Okazuje się, że wiórki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Pomimo wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych...
Półpasiec jest poważną chorobą, którą wywołuje wirus - Herpesvirus varicella zoster odpowiedzialny również za ospę wietrzną. W jaki sposób można zarazić się półpaścem. Jakie są objawy choroby? Jak wygląda proces leczenia? Czym jest półpasiec? Półpasiec jest ostrą chorobą wirusową, którą wywołuje...
Arbuz (inna jego nazwa to kawon) to soczysty i słodki owoc, który wywodzi się z Afryki Środkowej i Południowej. Arbuzy cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, w tym również w Polsce. Docenia się je między innymi ze względu...
Borówka amerykańska ze względu na bardzo smaczne owoce zdobyła sobie wielu zwolenników. Warto włączyć ją do swojego menu również ze względu na walory prozdrowotne. Jakie wartości odżywcze ma borówka amerykańska? Kto szczególnie powinien się nią zainteresować? Jak wygląda uprawa...
Błękit brylantowy FCF, oznaczany symbolem E133 jest to syntetyczny niebieski barwnik. Używa się go przede wszystkim do barwienia żywności. W Polsce można go znaleźć w wielu produktach zabarwionych na niebiesko – na przykład w słodyczach takich jak: żelki,...
Zapalenie błony śluzowej żołądka to dolegliwość, która może dotknąć osób w każdym wieku. Zazwyczaj choroba nie jest groźna, jednak powoduje duży dyskomfort i pogarsza jakość naszego życia. Jej leczenie nie jest możliwe bez zmiany nawyków żywieniowych. Jak powinna wyglądać...
Dna moczanowa jest powszechnie występującą chorobą, jednak do tej pory (tak jak i w przypadku innych chorób autoimmunologicznych) nie poznano jej podłoża. Nie ma także skutecznego leku, który zaradziłby jej raz na zawsze. W jaki sposób objawia się dna...
Uchyłki jelita grubego to dolegliwość, która dotyka przede wszystkich osób starszych – po ukończeniu pięćdziesiątego roku życia. Współcześnie coraz częściej zdarza się, że cierpią na nią osoby młode. W przypadku zdiagnozowania uchyłków jelita grubego zaleca się specjalną dietę, która...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy