reklama

Kosmetyki organiczne w codziennej pielęgnacji skóry

0
Często nie wiemy jak dokładnie zdefiniować kosmetyki organiczne. Z jednej strony pojęcie to jest nam dobrze znane, jednak mylimy je często z określeniami takimi jak ekologiczne, naturalne czy nawet wegańskie. Jednak każde z nich...

Grzyby mun (uszak bzowy) – charakterystyka, wartości odżywcze, przykłady zastosowań

0
Choć grzyby mun kojarzą się przede wszystkim z kuchnią azjatycką, od wielu lat można je kupić w polskich sklepach. Warto poznać je bliżej, gdyż oprócz ciekawych walorów smakowych posiadają korzystny wpływ na zdrowie. Czym...

Glifosat – charakterystyka, działanie, wpływ na zdrowie

0
Priorytetem współczesnego rolnictwa jest zwiększenie ilości plonów i ochrona upraw przed chwastami. Żeby ten cel osiągnąć produkuje się różnego rodzaju preparaty, takie jak na przykład herbicydy. Należy do nich glifosat (jest on składnikiem powszechnie...

Trufle – charakterystyka, wartości odżywcze, walory prozdrowotne, cena, gdzie kupić

0
Większość z nas zna trufle jedynie z filmów. Są one najdroższymi grzybami świata. Bez pomocy zwierząt nie jesteśmy w stanie ich odszukać. Jak smakują trufle? Jakie wartości odżywcze posiadają te grzyby? Gdzie można kupić...

Somnifobia (hipnofobia) – charakterystyka, przyczyny, objawy, leczenie

0
Somnifobia, czyli paniczny lęk przed zasypianiem to często bagatelizowane schorzenie, które może zrujnować nasze zdrowie (a często również być ogromnym obciążeniem dla najbliższych nam osób). Często jest ona przyczyną wielu poważnych chorób. Jakie są...

Boczniaki (grzyby) – charakterystyka, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie

0
Boczniaki to grzyby powszechnie występujące w Polsce. Są one cenione ze względu na walory smakowe. Często nie zdajemy sobie sprawy, że mają również bardzo pozytywny wpływ na zdrowie. Co warto wiedzieć o boczniakach? Dlaczego...

Jak schudnąć z ud: sześć sposobów na smukłe uda i wyrzeźbione pośladki

0
Zbyt duży obwód ud, to zaraz po oponkach na brzuchu, najbardziej problematyczna część ciała dla wielu odchudzających się kobiet. Schudnięcie tylko z jednej partii nie jest proste - organizm chudnie w miarę równomiernie, oczywiście...

Pieprznik jadalny (kurka) – charakterystyka, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie

0
Kurki to popularne grzyby, które znajdują szerokie zastosowanie w polskiej kuchni. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sosów, makaronów, a także jajecznicy. Jakie właściwości ma pieprznik jadalny? Jak go rozpoznać? Czym jest pieprznik jadalny? Pieprznik jadalny...
biały chleb, biały makaron

Dieta po operacji jelita grubego – charakterystyka

0
Operacje jelit są niekiedy niezbędne, jednak za każdym razem stanowią ogromne obciążenie dla układu pokarmowego. Sposób odżywiania po takim zabiegu będzie się różnił w zależności od rodzaju operacji, a także jej zakresu. Zawsze ustala...

Maślak zwyczajny – charakterystyka, wartości odżywcze, zastosowanie w kuchni

0
Maślak zwyczajny to bardzo smaczny grzyb, który świetnie sprawdzi się do duszenia, gotowania, czy marynowania? Jak rozpoznać maślaka? Jakie wartości odżywcze posiada ten grzyb? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do jego spożywania? Co to jest maślak...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy