reklama
Strona główna Blog Strona 137
warzywa, lekarz

Zmiany żywieniowe a krytyka otoczenia – jak sobie radzić?

0
Część ludzi, którzy decydują się na rezygnację z niezdrowych nawyków żywieniowych i zmianę swojej diety na lepszą, musi walczyć nie tylko z pokusą sięgnięcia po słodycze, ale również ze swoim otoczeniem. Wbrew pozorom bardzo...
nasiona lnu

Siemię lniane, czyli polski super food – – wartości odżywcze, walory lecznicze, jak stosować,...

0
Siemię lniane jest jednym z najzdrowszych produktów dostępnych w polskich sklepach. Dodatkowo możemy kupić je za grosze. Dobroczynne właściwości nasion lnu zdecydowanie warto poznać bliżej. Zwłaszcza, że kosztują one grosze, a do uzyskania efektów...
zupa, żurek z jajkiem

Comfort food, czyli jedzenie, które wywołuje wspomnienia – atuty, zagrożenia

0
Comfort food to jedzenie, które ma nie tylko wartości odżywcze, ale także sentymentalne. Może poprawić nam nastrój, przywołać szczęśliwe chwile w naszym życiu, ważne dla nas osoby. Z tego typu jedzeniem wiążą się jednak...
ciało, dusza, umysł

Holistyczne podejście do człowieka, czyli jak leczyć skutecznie

0
Kiedy idziemy do lekarza często słyszymy, że dana partia naszego ciała nie funkcjonuje prawidłowo. Otrzymujemy leki na wątrobę, ból głowy czy kaszel. A lekarz uważa swoje zadanie za wykonane. Niestety zazwyczaj leczenie objawowe przynosi...
moringa, liście, proszek

Moringa – wartości odżywcze, właściwości drzewa długowieczności, jak stosować, przeciwwskazania, ciekawostki

0
Moringa to pochodząca z Indii roślina, która za sprawą swoich wartości odżywczych znalazła się na liście super foods. Jakie konkretnie właściwości ma „drzewo długiego życia”? Kto szczególnie powinien się nim zainteresować? Czy jego spożywanie...
pasta z awokado w misce

Przepis na pastę z awokado i suszonymi pomidorami

0
Awokado jest jednym z najzdrowszych owoców. Pełne witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych powinno znaleźć się na naszym talerzu przynajmniej kilka razy w tygodniu. Niestety nie wszyscy lubią charakterystyczny, maślany smak tego owocu. Jeżeli...
keczup w misce, łyżka

Keczup – charakterystyka, skład, jak wybrać dobry keczup, czego unikać

0
Keczup to sos pomidorowy powszechnie używany na całym świecie. Można go znaleźć w niemal każdej polskiej lodówce. Ta popularność sprawia, że w sklepach dostępny jest ogromny wybór keczupów. Jak wybrać ten najlepszy? Co to jest...
forskolina, zielone liście

Pokrzywa indyjska – czym jest, prozdrowotne właściwości, odchudzanie, przeciwwskazania

0
Pokrzywa indyjska należy do ziół, które znalazły zastosowanie w medycynie ajurwedyjskiej. Z roku na rok staje się ona coraz bardziej popularna na całym świecie, a to między innymi ze względu na pozytywny wpływ na...
magnez kapsułki, tabletki

Magnez w diecie sportowca – dlaczego jest niezbędny, suplementacja, dieta

0
Magnez jest jednym z pierwiastków, które mają kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Działa on stabilizująco na układ nerwowy, jest niezbędny dla prawidłowej pracy układu sercowo-naczyniowego, pomaga w zachowaniu zdrowych kości, zwiększa wydolność...
mleko, butelka, szklanka

Uczulenie na mleko modyfikowane – przyczyny, objawy, jak sobie radzić

0
Nie każda kobieta ma możliwość karmienia piersią, dlatego w wielu wypadkach konieczne jest karmienie niemowlaka mlekiem modyfikowanym. Jednocześnie trzeba zdawać sobie sprawę, że takie mleko częściej niż mleko matki powoduje alergie. Warto zwracać szczególną...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy