Wiórki kokosowe są popularnym dodatkiem do ciast i deserów, a także potraw kuchni azjatyckiej. Cenimy je za doskonały smak i kokosowy aromat. Okazuje się, że wiórki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Pomimo wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych...
Rokitnik jest pospolitą rośliną, którą można spotkać w wielu polskich parkach, a nawet przy drogach. Często znamy go z widzenia, nie mamy jednak pojęcia jakie właściwości posiada ta roślina. Okazuje się, że jest ona skarbnicą witamin, minerałów, a także...
Starzenie się jest nieodłączną częścią naszego życia i nie możemy go uniknąć. Warto jednak zdawać sobie sprawę, z faktu, że niektóre nasze działania (na przykład stosowanie niewłaściwej diety) mogą znacznie przyspieszyć ten proces. Jeżeli zależy nam na zachowaniu młodego...
Kiszona kapusta cieszy się wśród polskich konsumentów dość dużą popularnością, o czym świadczy fakt, że jest dostępna w większości supermarketów i osiedlowych sklepów. Niestety o prozdrowotnych właściwościach soku, który po niej pozostaje wie już mało kto. Większość z nas...
Błękit brylantowy FCF, oznaczany symbolem E133 jest to syntetyczny niebieski barwnik. Używa się go przede wszystkim do barwienia żywności. W Polsce można go znaleźć w wielu produktach zabarwionych na niebiesko – na przykład w słodyczach takich jak: żelki,...
Dowiedz się jak czytać etykiety produktów spożywczych, jestem pewny że przyda Ci się to przed nadchodzącymi świętami. Często zdarza się tak, iż przechodząc pomiędzy sklepowymi półkami zwracamy szczególną uwagę na produkty spożywcze, które mają kolorowe, rzucające się w oczy opakowania....
Arbuz (inna jego nazwa to kawon) to soczysty i słodki owoc, który wywodzi się z Afryki Środkowej i Południowej. Arbuzy cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, w tym również w Polsce. Docenia się je między innymi ze względu...
Płatki owsiane kojarzą się nam przede wszystkim ze śniadaniami. Okazuje się, że spożywanie owsianki ma głębokie uzasadnienie. Wybór płatków owsianych to zwiększenie naszych szans na odchudzanie, a także zmniejszenie ryzyka zachorowania na nowotwory. Płatki owsiane zawierają duże ilości cennych...
Pigwa jest owocem powszechnie uprawianym w Azji. Stamtąd też została sprowadzona do Europy. Jest jednym z pierwszych drzew uprawianych przez człowieka. Możemy się spotkać z wieloma odmianami pigwy. W zależności od odmiany będzie ona przypominała jabłko lub gruszkę. Owoce...
Kasza bulgur jest powszechnie wykorzystywana w kuchni Bliskiego Wschodu, jednak w Polsce jest jeszcze mało znana. Atrakcyjne walory smakowe i prozdrowotne właściwości to powód, dla którego warto włączyć tę kaszę do naszego menu. Kto szczególnie powinien zainteresować się kaszą...

Polub nas!

907FaniLubię
19ObserwującyObserwuj

Ostatnio dodane

Popularne wpisy