reklama
To co przygotowujemy do jedzenia naszym dzieciom ma ogromny wpływ na ich zdrowie, rozwój, samopoczucie, a także to jak radzą sobie w szkole. Jeżeli postawimy na zdrową żywność, możemy liczyć na poprawę jakości życia dziecka. Niestety nieprzykładanie wagi do...
Smalec gęsi jest był bardzo popularny w kuchni staropolskiej. Z jego właściwości korzystała również medycyna naturalna. Jakie wartości odżywcze posiada smalec gęsi? Jak możemy go stosować? Czy smalec gęsi nadaje się do smażenia? Czym jest smalec gęsi? Smalec gęsi to rodzaj...
Cytron jest to egzotyczny owoc, który nazywa się niekiedy ręką buddy lub macką ośmiornicy. Charakteryzuje go ciekawy kształt, a także cytrusowy smak. Cytron jest ceniony również za właściwości prozdrowotne – znajdziemy w nim wiele witamin i minerałów. Regularnie spożywany...
Jajka są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich śniadania. Jednak w ostatnich latach można było usłyszeć o nich wiele nieprzychylnych opinii. Czy jajka rzeczywiście są niezdrowe? Czy to prawda, że podwyższają poziom...
Orzechy laskowe są zdecydowanie jednymi z najpopularniejszych orzechów. Doceniamy zarówno ich doskonałe walory smakowe, jak i prozdrowotne właściwości. Na terenie Polski orzechy laskowe występowały już dziesięć tysięcy lat przed naszą erą, a leszczyna była otoczona szczególnym kultem przez naszych...
Dieta błonnikowa cieszy się coraz większą popularnością. Łącząc dietę błonnikową z dietą ubogą w tłuszcze zmieniamy sposób żywienia na zdrowszy, zaczynamy chudnąć, ograniczamy nadmierny apetyt. Taka dieta jest bardzo korzystna dla zdrowia. Owoce, warzywa, niektóre ziarna i rośliny zawierają błonnik....
Ogórek to warzywo, które bardzo często gości na naszych stołach. Jest on niskokaloryczny dlatego chętnie sięgają po niego osoby odchudzające się. Warzywo to może mieć również pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jakie wartości odżywcze posiadają ogórki? W jaki sposób...
Trudno znaleźć osobę, która nie lubi smaku mango. Owoc ten doskonale smakuje na surowo, jest również często używany do wyrobu deserów. Dobra wiadomość dla amatorów mango – owoc ten zachwyca nie tylko walorami smakowymi, ale posiada również wiele wartości...
Białko to niezwykle ważny składnik odżywczy, bez którego ludzki organizm nie jest w stanie prawidłowo funkcjonować. Niedobory białka w diecie powodują zahamowanie wzrostu i rozwoju organizmu, zaburzają również pracę mózgu. Spożywanie dużych ilości tego składnika wcale nie gwarantuje nam,...
Włączenie ryb do codziennego menu to bez wątpienia znakomity pomysł. Dobrej jakości ryby pozytywnie wpływają na nasze zdrowie, dodatkowo charakteryzują się bardzo dobrymi walorami smakowymi. Dlaczego halibut jest jedną z ryb, którą powinniśmy się zainteresować? Jak przyrządzić tę morską...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy