reklama
Wytwarzana z ziemniaków mąka ziemniaczana to bardzo ciekawy produkt o wielu zastosowaniach. Jednym z jej atutów jest fakt, że nie zawiera ona glutenu, dlatego bez obaw mogą spożywać ją osoby chore na celiakię. Jakie jeszcze właściwości posiada mąka ziemniaczana?...
Owies jest jednym z popularniejszych zbóż. Produkuje się z niego płatki owsiane, mąkę i kaszę. Warto zdawać sobie sprawę, że roślina ta oprócz walorów odżywczych, jest ceniona za korzystny wpływ na nasze zdrowie i urodę. Co warto wiedzieć na...
Neofobia żywieniowa nie jest zwykła niechęcią do jedzenia. Jest to poważne schorzenie, którego nie powinno się bagatelizować. Na czym dokładnie polega neofobia żywieniowa u dziecka? Jakie są jej objawy? Jak wygląda proces leczenia? Czym jest neofobia żywieniowa? Neofobia żywieniowa u dzieci...
Większość z nas zna smak kaszy manny. Jest ona powszechnie podawana dzieciom, a także osobom cierpiącym na dolegliwości trawienne. Czym dokładnie jest kasza manna? W jaki sposób wpływa ona na nasze zdrowie? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do jej spożywania? Czym...
Jeżeli tylko nie istnieją przeciwwskazania zdrowotne, powinniśmy włączyć do naszej diety mleko i jego przetwory. Są one bogate w dobrze przyswajalne białko, a także witaminy i minerały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. W sklepach znajdziemy wiele przetworów mlecznych...
Pomidor malinowy jest bardzo chętnie wybierany przez konsumentów ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe. Jakie wartości odżywcze posiada to warzywo? Jakie są odmiany pomidora malinowego? Czy pomidory malinowe są zdrowe? Jak wygląda ich uprawa? Czym jest pomidor malinowy? Pomidor malinowy...
Chrzan większości z nas kojarzy się ze śniadaniem wielkanocnym, kiedy to podaje się go do białej kiełbasy. Warto postarać się, żeby gościł on na naszych stołach częściej, gdyż posiada liczne walory prozdrowotne. Kto szczególnie powinien zainteresować się chrzanem? Czy...
Szpinak jest jednym z warzyw, które często goszczą na polskich stołach. Stał się on szczególnie popularny w dziewiętnastym wieku. Było to zresztą dzieło przypadku – błąd w rachunkach sprawił, że uznano go za jedno z najlepszych źródeł żelaza. Choć...
Biała czekolada cieszy się zdecydowanie mniejszą popularnością od swojego tradycyjnego odpowiednika, choć ma także swoich zwolenników. Powszechnie wykorzystuje się ją w cukiernictwie. Z jakich składników produkuje się białą czekoladę? Jakie właściwości ona posiada? Jak wybrać białą czekoladę najwyższej jakości? Czym...
Jarmuż jest w Polsce rośliną stosunkowo nową. Współcześnie jest bardzo modny, dlatego znajdziemy go w wielu sklepach. Jednocześnie wiele osób nie ma pojęcia jak go przyrządzić. Przekonujemy, że warzywo to ma znacznie więcej zastosowań niż tylko dekorowanie potraw. Dlaczego warto...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy