reklama
Sok z granatu jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim może mieć pozytywny wpływ na ludzkie zdrowie. Współcześnie wiele mówi się o jego właściwościach przeciwnowotworowych, choć należy pamiętać, że działa też odmładzająco na skórę i zmniejsza dolegliwości trawienne. Starożytni...
Ryby i owoce morza powszechnie uznawane są za produkty zdrowe, jednocześnie ich spożycie w Polsce (w porównaniu do innych krajów) jest niewielkie. Zdecydowanie warto spojrzeć na nie przychylniej, gdyż są pełne substancji odżywczych, a przy tym niskokaloryczne. Co powinniśmy...
Ryby należą do produktów niskokalorycznych, które są szczególnie bogate w składniki odżywcze. Należy jednak zdawać sobie sprawę, że odczujemy korzyści z ich jedzenia jedynie wówczas, kiedy będą odpowiednio przygotowane. Ryba smażona na głębokim tłuszczu będzie zawierała wiele kalorii, straci...
W Polsce śledzie należą do bardzo popularnych ryb. Nie może zabraknąć ich na wigilijnym stole, podajemy je również z okazji innych świąt i uroczystości rodzinnych. Śledzie można przygotować na wiele sposobów. Warto je jeść, gdyż cechują się nie tylko...
Pstrąg dzięki atrakcyjnym walorom smakowym i bogatym wartościom odżywczym jest cennym składnikiem naszej diety. Dodatkowo cieszy się on w Polsce długą tradycją. Przepisy na pstrąga pojawiły się już w kuchni staropolskiej. Co warto wiedzieć o pstrągu? Jak ryba ta...
Karp jest to ryba ciesząca się w Polsce dużą popularnością. Trudno wyobrazić sobie bez niego wigilijny stół. Co warto wiedzieć o karpiu? Jakie wartości odżywcze posiada ta ryba? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do spożywania karpia? Czym jest karp? Karp jest to...
Polskie święta to dla większości osób czas spędzony przy stole. Przygotowania przez świętami zaczynają się kilka, a często nawet kilkanaście dni wcześniej. Kupujemy ogromne ilości jedzenia, a następnie zaczynamy przyrządzać świąteczne potrawy. Jeżeli jesteśmy na diecie lub po prostu...
Sól kłodawska należy do najpopularniejszych soli wykorzystywanych w polskich kuchniach. Oprócz typowych zastosowań, znajduje ona zastosowanie w kosmetyce, gastronomii i innych dziedzinach przemysłu. Czym dokładnie jest sól kłodawska? Jakie właściwości posiada? Co to jest sól kłodawska? Mianem soli kłodawskiej (chlorek sodu)...
Mąka ryżowa cieszy się w Polsce coraz większym zainteresowaniem. Chętnie sięgają po nią osoby, które zrezygnowały ze spożywania pszenicy. Zawiera ona błonnik, dlatego będzie odpowiednia dla osób mających problemy z trawieniem. Jakie jeszcze właściwości posiada mąka ryżowa? Co to jest...
Sandacz to jedna z najsmaczniejszych ryb jakie możemy spotkać w polskich stawach. Warto się nim zainteresować nie tylko ze względu na walory smakowe, ale też bogate wartości odżywcze. Co powinniśmy wiedzieć o sandaczu? Jak przyrządzić tę rybę? Co to jest...

Ostatnio dodane

Popularne wpisy